About Jelmer de Haas

Fotografie in opdracht

Even voorstellen, mijn naam is Jelmer de Haas (1973), fotograaf van beroep. De fijne kneepjes van dit vak leerde ik tijdens mijn opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool Amsterdam.

Sinds 2005 maak ik portretten, concertfoto's en reportages voor onder meer OOR, Rabobank, Achmea, Sogeti, CG-Raad, Slagwerkkrant, Nexus Instituut, EPP, Gonzo (circus), Enof Communicatie, Gitarist, Provincie Utrecht, Bandcoach, Trespa, Schrijf-Schrijf en VPRO. Mijn foto's zijn gepubliceerd in onder meer Rolling Stone, De Volkskrant, Trouw, VPRO Gids, KRO Magazine en Dagblad van het Noorden. Bekijk hier een selectie uit mijn publicaties.

Naast deze fotografie in opdracht maak ik ook persoonlijk werk in de vorm van portretten en documentaire series.

Als je meer wilt weten over mijn fotografie of mijn werkwijze neem dan contact met me op. Nog sneller is het als je me belt op  +31 6 42 234 711.

Verkoop

Een groot deel van mijn archieffoto's is te koop als afdruk danwel onder gebruikslicentie. Kijk op mijn Photoshelter site voor mijn direct te licenseren beelden. Daarnaast is een deel van mijn foto's ook te vinden in de beeldbanken van Sunshine (concertfotografie) en Reporters (portretten en reportages).

 

Exposities

Met enige regelmaat exposeer ik mijn foto's tijdens festivals of in galleries. Een overzicht hiervan kan je vinden op de pagina exposities.

 

Cursus fotografie

Omdat ik het leuk vind om mijn kennis over fotografie te delen geef ik twee keer per jaar de basiscursus fotografie. In 12 lessen van twee uur leer je alle ins- en outs van je digitale spiegelreflex camera beheersen. Daarnaast behandelen we natuurlijk ook de inhoudelijke aspecten van de fotografie. Lees meer over deze fotocursus.

Naast de basiscursus geef ik ook een cursus over digitale beeldbewerking in RAW met Adobe Lightroom.

 

Contact houden?

Naast deze site ben ik actief op de volgende social media: 

Twitter | LinkedIn | Facebook | Flickr

Ik houd je graag op de hoogte via mijn fotografie nieuwsbrief. Een paar keer per jaar krijg je een overzicht van recente fotoshoots en nieuws over wat er komen gaat, gratis in je mailbox. En af en toe een exclusieve aanbieding! Ik beloof dat ik je gegevens netjes gebruik en je niet ga spammen.

Juridisch

Omdat het nodig is: voor alle foto’s en overig materiaal op deze site geldt: alle rechten voorbehouden.

Zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Jelmer de Haas mag geen enkel materiaal worden overgenomen op welke wijze dan ook.

Algemene Voorwaarden: op alle leveringen van jelmerdehaas fotografie zijn de algemene voorwaarden van de fotografenfederatie van toepassing. Download deze algemene voorwaarden.

 

 

Jelmer de Haas (foto Peter Kooij)